play_arrow درباره نانو مواد شیمیایی
(نمایش توضیحات) (بستن توضیحات)شرکت کالاک کارگزار شرکت های تولید کننده محصولات نانومواد شیمیایی
شرکت کالاک به عنوان کارگزار پارک علم و فناوری خراسان رضوی کارگزاری چندین شرکت تولید کننده محصولات نانو را بر عهده دارد. شما میتوانید انواع نانو مواد شیمیایی با خلوص و کیفیت بالا در مقدار و حجم دلخواه و بهترین قیمت نسبت به سایر فروشگاه ها را از وب سایت کالاک خریداری نمایید. به مواد شیمیایی وقتی اندازه ذرات آن ها کوچکتر از 100 نانومتر باشد نانو مواد گفته می شود. انواع نانو مواد شیمیایی موجود نانو اکسید تیتانیوم، نانو اکسید منیزیم، نانو اکسید گرافن، نانو اکسید گرافن کاهنده، نانو اکسید روی، نانو کلوئید نقره، نانو سیلیکات روی، نانو سیلیس، نانو اکسید مس، نانو اکسید آهن، نانو اکسید آلومینیوم، نانو رس مصنوعی، نانو اکسید کلسیم می باشد. محصولات نانو هم در صنعت از جمله صنعت رنگ سازی، لعاب، کاشی و سرامیک، لاستیک، ریخته گری و هم در آزمایشگاه، مراکز علمی، صنایع غذایی و لوازم آرایشی بهداشتی کاربرد فراوان دارند.
در خصوص استفاده از نانو مواد در صنایع غذایی و لوازم آرایشی و بهداشتی نیاز به مجوز وزارت بهداشت است. مولفه ای که در این زمینه بیشترین تاثیر را دارد، میزان آلودگی نانو ماده از جمله سرب می باشد. میزان آلودگی و ناخالصی نانو ماده باید نزدیک به صفر باشد. سایز نانو ذرات هرچه ریز تر باشد، بهتر است اما عامل تعیین کننده نیست. نانو موادی که در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی به کار می روند را می توان در صنعت نیز استفاده کرد اما برعکس نه.
روش های متفاوتی برای تولید و سنتز نانو مواد از قبیل روش مکانیکی، پایین به بالا، سبز و ... وجود دارد. %2 از تولید نانو مواد کل جهان از طریق سبز تولید می شود. این روش مزایا و معایبی دارد. میزان آلودگی از جمله سرب و دیگر آلاینده ها نزدیک به صفر نانو مواد تولیدی از این طریق، مهمترین ویژگی مثبت روش سبز به شمار می آید. به همین دلیل نانو موادی که به روش سبز تولید می شوند مناسب ترین محصول برای استفاده در صنعت صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی می باشند.
سوالات متداول پیرامون کیفیت و قیمت گذاری محصولات نانو
سوال 1) چرا محصولات نانو تولید شده توسط شرکت های مختلف تفاوت قیمت دارند و بعضی اوقات این تفاوت قیمت چشمگیر است؟
- محصول وارداتی و کالای تولید داخل : محصول وارداتی به دلیل دخیل بودن ارز در آن، قیمت بسیار بالایی نسبت به نمونه مشابه داخلی دارد.
- تفاوت درصد خلوص: هرچه درصد خلوص بیشتر، قیمت نیز بالا تر می رود.
- تفاوت اندازه ذرات: میان اندازه ذرات نانو و قیمت رابطه عکس وجود دارد. به این صورت که هرچه اندازه ریز تر باشد قیمت بالاتر می رود. این رابطه در سایز زیر 50 نانو متر شدت بیشتری می گیرید.
- ماده اولیه: ماده اولیه نانو مواد هرچه از کیفیت و درصد خلوص بالاتری برخوردار باشد، قیمت نهایی محصول نیز افزایش پیدا می کند.
- تفاوت گرید: نانو مواد در گرید صنعتی قیمت کمتر و ثبات بیشتری از گرید آزمایشگاهی دارند و روش تولیدشان نیز متفاوت است. لازم به ذکر است که ما نانو ذرات را با کوره ها و تجهیزات کامل و دقیق به صورت نیمه صنعتی تولید میکنیم.
- داشتن مجوز: برخورداری از مجوزها و استاندارد های بیشتر مانند مجوز بهداشت، قیمت محصول را بالا می برد.
سوال 2) چه نانو موادی خاصیت آنتی باکتریا دارند؟
- نانو اکسید مس
- نانو اکسید آلومینیوم
- نانو اکسید منیزیم
- نانو اکسید آهن
- نانو اکسید کلسیم
- نانو اکسید روی
- نانو کلوئید نقره
- نانو پلی سیلیکات روی
- نانو رس مصنوعی ( برای ایجاد خاصیت آنتی باکتریال، هرکدام از این نانو مواد با توجه به صنعت، زمینه ی فعالیت و محصول تولیدی انتخاب می شود).
سوال 3) چه نانو موادی خاصیت ضد اشعه ماورا بنفش (ANTI-UV) دارند؟
- نانو اکسید تیتانیوم
- نانو اکسید آهن
- نانو اکسید کلسیم
- نانو اکسید روی
- نانو پلی سیلیکات روی
- نانو رس مصنوعی( برای ایجاد خاصیت ضد اشعه ماوراء بنفش، هرکدام از این نانو مواد با توجه به صنعت، زمینه ی فعالیت و محصول تولیدی، انتخاب می شود).
سوال 4) چه نانو موادی خاصیت آبگریز دارند؟
- نانو اکسید آلومینیوم
سوال 5) در صنعت رنگسازی چه نانو موادی کاربرد دارد؟
- نانو سیلیکات روی
- نانو سیلیکات کلسیم
- نانو سیلیکات آلومینیم
- نانو سیلیکات آهن
- نانو اکسید روی
سوال 6) هر کدام از این مواد دقیقا چه کاربردی در صنعت رنگسازی دارد؟
- نانو سیلیکات کلسیم جاذب آب و روغن فیلر روشن
- نانو سیلیکات روی پوشش دهنده مناسب
- نانو سیلیکات آلومینیم در رنگ های مات پایه آب تعلیق پذیری و یکنواختی بالا
- نانو سیلیکات آهن در ضد زنگ ها
- نانو اکسید روی در رنگ های آنتی باکتریال
سوال 7) در صنعت کاشی و سرامیک چه نانو موادی کاربرد دارد؟
- نانو سیلیکات کلسیم (ولاستونیت)
- نانو سیلیکات منیزیم (نانو تالک سفید)
- نانو فسفات سیلیکات روی (مکمل زیرکن در لعاب)
- نانو پلی سیلیکات روی (مکمل اکسید روی در لعاب)
- نانو اکسید روی
سوال 8) هر کدام از این مواد دقیقا چه کاربردی در صنعت کاشی و سرامیک دارد؟
- نانو سیلیکات کلسیم کاهش دمای پخت و ضریب حرارتی و سبب تشکیل بلور در لعاب
- نانو سیلیکات منیزیم افزایش مقاومت مکانیکی و حرارتی و در لعاب های دما بالا
- نانو فسفات سیلیکات روی مکمل زیرکن در لعاب و بدنه
- نانو پلی سیلیکات روی مکمل اکسید روی در فریت سازی
سوال 9) برای افزایش غلظت رزین چه نانو موادی توصیه می شود؟
برای افزایش غلظت رزین میتوان در تولید آن از نانو سیلیکات آلومینیوم و نانو سیلیکات منیزیم به عنوان افزودنی در مواد اولیه، استفاده کرد. به علت متفاوت بودن فرمول ساخت رزین در هر شرکت بدیهی است درصد استفاده آن به صورت آزمون و خطا حاصل می گردد.
نکته حائز اهمیت در این زمینه آن است که اگر رزین تولیدی از دانسیته ی بالایی برخوردار باشد بهتر است برای گرفتن نتیجه مطلوب تر از نانو سیلیکات منیزیم و اگر دانسیته آن پایین می باشد بهتر است از نانو سیلیکات آلومینیوم استفاده شود.
سوال 10) چه نانو پودرهایی در صنعت لاستیک سازی کاربرد دارد؟
می توان از سیلیکات روی به عنوان جایگزین اکسید گران قیمت روی در تولید کامپاند لاستیک و از نانو اکسید روی به عنوان افزودنی در آن جهت افزایش استحکام و مقاومت کششی استفاده کرد.
سوال 11) نانو اکسید روی جهت استفاده در کامپاند لاستیک چه ویژگی هایی باید دارا باشد؟
مهمترین و تاثیر گذار ترین ویژگی آن، نسبت سطح به حجم این نانو پودر می باشد. این فاکتورمعیاری برای سنجش سبکی نانو پودر می باشد. هرچه نسبت سطح به حجم بالا باشد، سبکی و پوکی نانو پودر هم بیشتر است. برای استفاده از نانو اکسید روی در تولید کامپاند باید بسیار سبک باشد.
سوال 12) نانو لوله دی اکسید تیتانیوم چه تفاوتی با نانو ذره دی اکسید تیتانیوم دارد؟
نانولوله دی اکسید تیتانیوم و نانو ذره دی اکسید تیتانیوم دو مفهوم متفاوت هستند.
شکل نانو لوله دی اکسید تیتانیوم، استوانه ای و لوله ای است و اصطلاحا به آن ها نانو لوله دی اکسید تیتانیوم یا نانو تیوب دی اکسید تیتانیوم می گویند. نانو لوله دی اکسید تیتانیوم به معنای لولههای بسیار کوچک از دی اکسید تیتانیوم است که قطر آنها در حدود چند نانومتر است. این لولهها معمولاً به صورت استوانه ای شکل با سطح داخلی صاف و بدون خط و خش ساخته میشوند. نانولولههای دی اکسید تیتانیوم به علت خصوصیات منحصر به فرد خود، مورد استفاده در زمینههای مختلف از جمله الکترونیک، نقشه بردار، کاتالیزور و حسگر قرار میگیرند.
اما نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم به ذرات بسیار ریز از دستگاه چگالش پودر تبدیل شده است. قطر ذرات در حدود 1-100 نانومتر است. این ذرات به دلیل سطح بالا و خصوصیات نوری منحصر به فرد، در زمینههای مختلفی مانند کاتالیزور، حسگر، پوششهای خوردگی و فتوکاتالیزور استفاده میشوند.
بنابراین، نانولوله دی اکسید تیتانیوم و نانوذره دی اکسید تیتانیوم دو مفهوم متفاوت هستند که هر کدام در زمینههای خاص خود استفاده میشوند.