شرکت کالاک نمایندگی رسمی فروش سیم مفتولی با عایق PVC افشار نژاد
سیم مفتولی با عایق پی وی سی افشار نژاد چیست؟
سیم مفتولی سطح مقطع های مختلفی دارد که همه در محدوده دمایی 30- تا 70+ درجه بهترین عملکرد را دارند. سیم مفتولی که با نام سیم سخت نیز شناخته می شود در واقع یک نوار مسی باریک به عنوان هادی در مرکز سیم قرار دارد و روی آن را عایق PVC نوع C پوشانده است که کمک می کند جریان برق هادی به بیرون منتقل نشود و از طرفی میدان هادی را در برابر عوامل محیطی بیرونی محافظت می کند. این سیم و کابل برای نصب ثابت به عنوان سیم های رابط در داکت های زیر زمینی، تابلوهای فرمان و تجهیزات کنترلی و سیم کشیهای تابلوهای توزیع کننده برق کاربرد دارد .سیم مفتولی جهت استفاده در تابلو برق ها بسیار مناسب است زیرا به دلیل تک رشته ای بودن امکان رخ دادن خطای اتصال کوتاه را کاهش می دهد. می توان در اتصالات داخلی تجهیزات الکتریکی مانند سوئیچ ها و رله ها نیز از سیم برق مفتولی استفاده کرد. برای تابلو های تبلیغاتی نیز از سیم مفتولی جهت برق رسانی استفاده می شود .از این سیم و کابل می توان داخل لوله یا زیر گچ استفاده کرد.همچنین سیمهای مفتولی در مقابل زنگ زدگی نیز دارای مقاومت بسیار خوبی هستند. از سیم های مفتولی معمولا برای سیم کشی ساختمان استفاده می شود. برای همین این دسته از کابل ها در شاخه سیم های ساختمانی دسته بندی میشوند. سیم های ساختمانی در صنایع ساختمان سازی کاربرد دارند. سیم های ساختمانی در سه دسته مفتولی، افشان و زمینی عرضه می شوند.
از سیم تک رشته مفتولی مسی با عایق PVC می توان در انتقال جریان الکتریسیته به نقاط مختلف ساختمان استفاده نمود.نحوه نصب این سیم ها می تواند در انواع لوله برق و لوله خرطومی یا به صورت توکار و روکار باشد. این سیم ها نسبت به رطوبت مقاوم هستند و می توانند زیر گچ استفاده شوند اما برای استفاده مستقیم زیر سیمان، بتن و زمین مناسب نیستند.
مشخصات فنی
- سیم تک رشته مفتولی با عایق PVC مطابق استانداردهای ISIRI 607-3 , VDE 0281-3 , IEC 60227-3
- دامنه حرارتی:
در حالت خم شو C°-5 تا C°+70
در نصب ثابت C°-30 تا C°+80
- ولتاژ نامی:
0.5 تا 1 U0/U=300/500 V
1.5 و بالاتر U0/U=450/750 V
- تست ولتاژ: 2500V a.c. 50Hz
ساختمان کابل از داخل به بیرون
- Cu / PVC
- هادی مس کلاس ۱ یا ۲ مطابق IEC 60228
- عایق PVC/C
کاربردهای سیم برق مفتولی
سیم برق مفتولی یکی از پرکاربردترین سیمها در منازل، مراکز تجاری، اداری و تأسیسات صنعتی می باشد .
- سیم کشی ساختمان
- تابلو برق
- کابل کشی در لولههای خرطومی و ساده
- توزیع برق در نیروگاهها
کاربرد برخی از سیم های مفتولی مسی پرکاربرد
- سیم مفتولی مسی شماره ی 1.5 :
منظور از شماره ی سیم ، سطح مقطع آن است که برابر با 1.5 میلی متر مربع می باشد.سیم مفتولی مسی شماره ی 1.5 در لامپ ، لوستر، کولر آبی و کلیه سیستم های روشنایی ساختمان کاربرد دارد .
- سیم مفتولی مسی شماره ی 2.5 :
منظور از شماره ی سیم ، سطح مقطع آن است که برابر با 2.5 میلی متر مربع می باشد. سیم مفتولی مسی شماره ی 2.5 در پریزهای برق کاربرد دارد .
- سیم مفتولی مسی شماره ی 4:
منظور از شماره ی سیم ، سطح مقطع آن است که برابر با 4 میلی متر مربع می باشد. سیم مفتولی مسی شماره ی 4 در سیم کشی اصلی برق و کولر گازی کاربرد دارد.
ویژگی های سیم مفتولی با عایق PVC
- سازگار در تمامی مناطق جغرافیایی و شرایط آب و هوایی
- مقاومت بالا در برابر نم و هوای مرطوب
- مقاومت نسبت به ساییدگی و پیچیده شدن
- قابلدسترس بودن در همه مکانها
- از نظر اقتصادی بهصرفه و کمهزینه
- دوام و طول عمر بالا (تا 70 سال)
تفاوت سیم برق مفتولی و افشان
- مقاومت سیم های مفتولی به دلیل داشتن سطح مقطع بزرگتر از سیم های افشان کمتر است و این باعث می شود که تلفات کمتری نیز داشته باشد. به همین دلیل می توان در مسافت های طولانی از سیم هادی مفتولی استفاده کرد.
- میزان انعطافپذیری در سیم افشان بیشتر از سیم مفتولی است.
- اختلاف مقاومت اُهم در سیم مفتولی بیشتر از سیم افشان است.
- سیم مفتولی در برابر خوردگی و ساییدگی مقاومت بیشتری دارد.
- احتمال اتصالی کمتر در سیم مفتولی به دلیل یکپارچگی ساختار هادی وجود دارد.سیم برق مفتولی به دلیل داشتن هادی قطورتر امکان قطعی کمتر و نیاز کمتری به تعمیرات و تعویض دارد.
- خاصیت شکنندگی در سیم مفتولی بیشتر از سیم افشان است. به دلیل اثر پوستی (تجمع چگالی جریان در سطح بیرونی هادی) سیم هادی مفتولی به مرور زمان شکننده می شود؛ اما سیم افشان به دلیل افزایش سطح بیرونی هادی به مرور دچار ضعف و شکنندگی نمی شود.
- از سیم مفتولی نباید در زیرزمین استفاده کرد.
- هزینه تمامشده برای سیم مفتولی کمتر از سیم افشان است.
- سیم برق مفتولی به رطوبت مقاوم است و می تواند زیر گچ نصب شود اما سیم افشان این قابلیت را ندارد.