سیم افشان با عایق PVC توس کابل چیست؟
سیم برق افشان(Multicore Wire) را میتوان برای سیگنالهای آنالوگ و دیجیتال و همچنین توزیع برق استفاده کرد و برای ساده کردن تنظیمات فیزیکی یک سیستم و ایجاد یک اتصال منظم بین دو قطعه از تجهیزات استفاده میشود. بهعنوانمثال، در تقویت صدا، اغلب از یک سیم برق افشان برای اتصال همه میکروفونها استفاده میشود و در وسایل الکترونیکی کاربرد دارد. خارج از کاربردهای رسانهای، سیم برق افشان در مکانها و محیطهای متنوعی مانند منازل مسکونی، ادارات، فروشگاهها، انبارها، کارخانجات و غیره مورد استفاده قرار میگیرد و به لطف قابلیتهای خاص آن، انتخاب خوبی برای هدایت جریان برق در سراسر ساختمان محسوب میشود و به وفور در صنعت ساختمانسازی مورد استفاده قرار میگیرند.
ویژگی های ساختاری سیم مسی توس کابل (سیم برق افشان)
- ساختارسیم از داخل به بیرون: PVC/Cu
- جنس و کلاس هادی: مس آنیل شده، کلاس 5
- استاندارد: ISIRI 607-3 ، IEC 60227 و SIRI 3569-1 , IEC 60502-1
- جنس عایق: آمیزه PVC نوع C
- رنگ عایق: مطابق با درخواست مشتری (آبی , قرمز , زرد , مشکی , قهوه ای , طوسی , صورتی , بنفش , سفید , سبز , زرد , نارنجی و...)
کاربرد سیم افشان مسی با عایق پی وی سی
- در اجرای پروژههای ساختمانی
- صنایع تولیدی و کارگاهی
- آلات موسیقی
- لوازم صوتی و تصویری
- داخل تجهیزات برقی
- جهت حفاظت سیستمهای روشنایی در محیط خشک، درون لوله و زیر و روی گچ
- سیم رابط در داکتهای زمینی
- ماشین آلات و تابلوهای فرمان
- حفاظت کاتدی و ضد خوردگی
سیم افشان پوشش حفاظتی روی سطوح فلزی ایجاد میکند تا از زنگ خوردگی جلوگیری نماید. پوشش مسی مانع انجام واکنش شیمیایی مخرب و تماس مستقیم فلز با عوامل خارجی مانند رطوبت و هوا میشود و فلز را از خوردگی محافظت مینماید. - اتصال الکتریکی
یک روش جهت اتصالات الکتریکی بین قطعات مختلف، استفاده از سیم افشان است. پس از حرارت دادن این سیم، اتصال الکتریکی مستحکم و پایدار میگردد. - صنایع الکترونیکی
از سیم افشان در تولید سوپرکاپاسیتورها، سمسورها و دستگاههای الکترونیکی به کار گرفته میشود. این موضوع روی عملکرد و کارایی صنایع الکتریکی اثر قابل توجهی میگذارد و آنها را به صورت محسوسی بهبود میبخشد. - صنعت خودروسازی
سطوح داخلی و خارجی قطعات و تجهیزات خودرو به وسیله سیم افشان پوشانده میشوند، این فرایند از خوردگی، ضربه و سایر آسیبهای مضر جلوگیری میکند. - صنعت نفت و گاز
در صنعت نفت گاز نیز از سیم افشان جهت پوشاندن لوله و تجهیزات خاص این صنعت استفاده میشود. این سیم نوعی پوشش عایق حرارتی و حفاظتی در برابر زنگ زدگی و خوردگی ایجاد میکند. - صنایع هوا و فضا
پوشش قطعات و سطوح جهت جلوگیری از زنگ زدن قطعات فضاپیما، ایجاد اتصالات الکتریکی و عایق حرارتی از کاربردهای خاص سیم افشان است.
انواع سیم افشان با عایق پی وی سی توس کابل
سیمهای افشان توس کابل مطابق با استاندارد ملی ایران تولید میشوند که دارای کد مشخصه های زیرمی باشند:
- کد مشخصه 03(607) ISIRI که شامل سطح مقطع 0.5 و 0.75 و1.0 میلیمتر مربع و ولتاژ نامی 300 تا 500 ولت است.
- کد مشخصه 03(607) ISIRI که شامل سطح مقطع 1.5 تا 16 میلیمتر مربع و ولتاژ نامی 450 تا 750 ولت است.
- کد مشخصه 01(3569) ISIRI که شامل سطح مقطع 25 تا 1000 میلیمتر مربع و ولتاژ نامی 600 تا 1000 ولت است.
ویژگیهای کاربردی سیم افشان مسی با عایق پی وی سی توس کابل
- انعطافپذیری بالا
سیم افشان شامل تعداد زیادی سیم نازک به هم تابیده می باشد و به راحتی حالت میگیرد، انعطافپذیری بالایی دارد ودرتجهیزاتی به کارمیرود که به طور مداوم در حرکتند. - جانمایی در فضاهای کوچک
سیم افشان فضای کمتری را به نسبت سایر سیمهای برق اشغال میکند. رشتههای نازک سیم افشان قابلیت بهرهگیری از انواع هادی با مشخصات فنی مختلف را دارند. چنین ویژگی امکان حداکثر کارایی سیم افشان را در فضاهای تنگ را فراهم میکند. این مهم باعث محبوبیت سیم افشان در فضاهای تنگ مانند سیمکشی هواپیما شده است. - عملکرد مطلوب
میان اجزای سیم افشان شامل هسته هادی و روکش تناسب مناسبی وجود دارد. اغلب هادی این نوع سیم، رشتههای نازک مس است که ضریب انتقال حرارت بالایی دارد. روکش پی وی سی سیم افشان به خوبی از اختلالات حرارتی، الکتریکی و مکانیکی جلوگیری میکند. - مقاومت در برابر خوردگی
روکش قدرتمند به کار رفته در سیم افشان، در برابر خوردگی ناشی از مواد شیمیایی و سیالات مقاومت بالایی دارد. این موضوع در سیمکشی صنایع و جریان برقرسانی بدنه هواپیما، محفظه موتور و غیره به خوبی خود را نشان میدهد. - قابلیت چند منظوره بودن
انواع سیم افشان با هادی مختلف، قابلیتهای مختلفی را در قالب یک کابل عرضه میکنند. این ویژگی در سیستمهای برقرسانی به نوعی چند منظوره بودن سیمهای افشان را به نمایش میگذارند.
انواع سیم افشان مسی
در تمام سیمهای افشان، رشتههای نازک موجود درآن توسط غلاف پلاستیکی از جنس پیویسی احاطه میشود. ازآنجایی که این سیم ویژگیهای مختلفی به خود میگیرد، بر اساس معیارهای مختلفی نیز دستهبندی میگردد.انواع سیم افشان جهت انتقال برق و انرژی به کار میرود، به همین سبب از مهمترین محصولات حیطه الکتریسیته شناخته میشود.
- انواع سیم افشان از نظر ولتاژ
-
- سیم افشان با ولتاژ 500/300 ولت
سیم افشان با ولتاژ 500/300 ولت در برابر ولتاژهای بالا عملکرد مناسبی دارد. سیمهای افشان با ولتاژ 500/300 ولت در صنایعی به کار گرفته میشوند که به رسانایی بالایی نیاز دارند. استفاده از سیم افشان با این ولتاژ در تجهیزات الکترونیکی پیشرفته، تجهیزات برقی و الکتریکی صنعتی و سیستمهای انتقال قدرت به وفور دیده می شود.
-
- سیم افشان با ولتاژ 750/450 ولت
سیم افشان با ولتاژ 750/450 ولت در انتقال بارهای قدرتمند تحت ولتاژهای بالا به کار گرفته میشود. از این نوع سیم درتاسیسات صنعتی و ساختمانی، صنایع برق و انتقال قدرت استفاده میشود.
- انواع سیم افشان از نظر رنگ
سیمهای برق با رنگهای متفاوت کد گذاری میشوند و عملکرد خاصی را به نمایش میگذارند.
-
- سیم افشان سیاه
سیم سیاه رنگ جزو سیمهای اصلی برق به شمار میرود و کاربردهای گوناگونی در حیطه الکتریسیته دارد. سیم سیاه معمولاً برای فاز به کار میرود. همواره سیم افشان سیاه دارای جریان برق است، بنابراین هنگام کار با آن محتاطانه عمل کنید. زیرا از سیمهای با رنگ سیاه جهت انتقال جریان الکتریسیته به تجهیزاتی مانند سوئیچ، پریز و انواع مدار استفاده میگردد.
-
- سیم افشان آبی
رنگ آبی در سیم افشان به صورت استاندارد جهانی تعیین شده است واین رنگ برای جلوگیری از اشتباه در سیمکشی و ایجاد خطر برق گرفتگی استفاده میشود. سیم رنگ آبی نیز جزو سیمهای حامل جریان الکتریسیته محسوب میشود با این تفاوت که در سیمکشی پریزهای معمولی استفاده نمیشوند. در بیشتر موارد از سیم آبی در پایههای سوییچ پنکه سقفی، وسایل روشنایی استفاده میشود.
-
- سیم افشان سفید و خاکستری
اغلب سیمهای افشان سفید و خاکستری به واسطه رنگ خنثی، در دسته سیمهای نول قرار میگیرند. هدف اینگونه سیمهای رنگی، اتصال به رسانای قوی است. در سیستمهای برقرسانی نامتوازن احتمال سیمهای خاکستری و سفید حامل جریان الکتریکی وجود دارد.
-
- سیم افشان قرمز
سیم افشان قرمز رنگ در مدارهای 220 ولتی به عنوان سیم دارای جریان ثانویه شناخته میشود. این سیم عملکرد مشابهای با سیم سیاه دارد و در چند نوع پایه سوییچ به کار میرود. همچنین از آن جهت اتصال سنسور دود به سیمکشی ساختمان استفاده میشود.
-
- سیم افشان سبز و زرد
سیمهای سبز و زرد را در اصطلاح سیم ارت مینامند. سیمهای افشان با رنگهای زرد و سبز، انرژی الکتریکی را به سطح زمین منتقل میکنند. این نوع سیم به گونهای طراحی میشود که به خوبی فشار قوی جریان برق را به زمین منتقل کند. بیشتر این کد رنگی در ساختمانهای مسکونی و تجاری به کار گرفته میشود.
- انواع سیم افشان از نظر سایز
منظور از سایز در سیمهای افشان، سطح مقطع هادی می باشد. جهت تشخیص سایز سیم افشان برخی از مشخصات فنی مانند سطح مقطع، ضخامت روکش، قطر هادی، مقاومت سیم و وزن آن را در نظر میگیرند.انواع سیم افشان با اعداد و ارقامی سروکار دارند که هرکدام ویژگیهای خاص آن سیم را نشان میدهد.سایزبندی و طبقهبندی انواع سیم افشان از نظر سایز، مقدار جریان عبوری و نوع به کارگیری سیم را تعیین میکند.
- انواع سیم افشان بر اساس نوع هادی
-
- سیم افشان آلومینیومی
آلومینیوم رسانایی الکتریکی کمتری نسبت به مس دارد. بنابراین برای انتقال جریان برق با توان یکسان، سیم آلومینیوم باید ضخیمتر از سیم مسی باشد. سیم آلومینیوم وزن بیشتری نسبت به سیم مسی دارد. میتواند در برخی کاربردها، مانند سیمکشی ساختمانها، مشکلساز باشد.آلومینیوم در برابر خوردگی نسبت به مس مقاومت کمتری دارد. که این موضوع باعث کاهش عمر مفید سیم آلومینیوم میشود. سیم آلومینیوم با اتصالات معمولی مسی سازگار نیست. برای اتصال سیمهای آلومینیومی باید از اتصالات مخصوص استفاده کرد.
-
- سیم افشان مسی
هادی این نوع سیم از جنس مس آنیل شده با درصد خلوص زیادی ساخته میشود. رشتههای نازک مسی موجود در این سیم، انعطاف پذیری بالایی در آن ایجاد میکند.
-
- سیم افشان آلومینیومی با پوشش مسی
سیم افشان بر حسب نیاز در سایزهای مختلف با ولتاژهای متفاوتی تولید میشود. در واقع هادی این سیم آلومینیومی است که با پوششی از مس احاطه میشود.
بسته بندی های موجود سیم افشان کابل توس با عایق پی وی سی
سیم برق افشان بهصورت حلقههای 100 متری یا روی قرقره به متراژهای مختلف بستهبندی شده و به مشتری تحویل داده میشوند.