play_arrow درباره کابل برق مسی کابل سازی تک
(نمایش توضیحات) (بستن توضیحات)درباره شرکت کابل سازی تک
در سال 1345 شرکت کابل سازی تک با نام شرکت کابل سازی ایکو IKO با مشارکت شرکت ایکو سوئد بنیاد نهاده شد و از سال 1346 با بهره برداری از کارخانه، ساخت کابل های P.V.C آغاز گردید. سهامدار عمده این کارخانه خانواده بازرگان بودند. این شرکت نیز در شمار نخستین تولیدکنندگان کابل های فشارضعیف تا یک کیلو ولتی بر شمرده می شود.
در سال 1356 این شرکت با ایجاد کارخانه ای در اراک (همزمان با ایران بایکا) به تولید کابلهای مخابراتی پرداخت و به ویزه برای نخستین بار تولید کابلهای ژله فیلد (پر شده از ژله برای جلوگیری از نفوذ آب) را آغاز نمود. شایان یادآوری است که پیش از سال 1356 هرگونه کابلهای مخابراتی از خارج وارد می شد و عایق آنها نیز کاغذی بود که در اثر بارندگی و نفوذ آب به مجاری زیرزمینی، آب به درون کابلها نفوذ می کرد و دشواری هایی را پدید می آورد.
در سال 1358 این شرکت زیر پوشش سازمان صنایع و سپس بانک صنعت و معدن رفت و از سال 1374 به عضویت بورس اوراق بهادار تهران در آمد و سرانجام آن که از سال 1383 به بخش خصوصی واگذار شده است .
درنهایت شرکت کابل سازی تک در سال 1388 زمینی به مساحت تقریبی 5 هکتار را در شهرک صنعتی مامونیه خریداری نمود و مجموعه دستگاهها و ماشین آلات خودرا از کارخانه اراک به کارخانه جدید انتقال داد. با افزایش تعداد دستگاهها در کارخانه جدید ظرفیت تولید این کارخانه افزایش یافته که در سال گذشته میزان گردش مالی کارخانه میلیون دلار بوده است.
کارخانجات کابل سازی تک با بهره گیری از فنآوری روز دنیا محصولات گوناگونی را با کیفیت استاندارد در اختیار صنایع مختلف قرار داده است. همچنین این شرکت توانسته است عنوان بهترین تولیدکننده سیم و کابل را به خود اختصاص بدهد و در عرصه صنعت برق جایگاه مطلوبی را به دست آورد.
کابل برق مفتولی چیست ؟
کابلهای برق به لحاظ شکل هادی به چهار گروه زیر تقسیم می شود:
- مفتول (کلاس1)
- نیمه افشان (کلاس2)
- افشان (کلاس5)
- سوپر افشان (کلاس6)
که هر گروه دارای مشخصات و کاربردهای متفاوت میباشد. جنس هادی کابل مفتول و نیمه افشان از جنس آلومینیوم (AL) و یا مس (CU) میباشد اما در کابلهای افشان و سوپر افشان برای تولید هادی از آلومینیوم نمیتوان استفاده کرد و هادی این دو دسته فقط میتواند از فلز مس ساختهشود.
کابل برق مفتولی
کابل برق مفتول را به نام کابل خشک نیز میشناسند و علت این نامگذاری برخورداری از انعطاف پذیری کمتر در مقایسه با کابل افشان میباشد. البته قابل به ذکر است که این کابلها در مقایسه با کابل افشان با هادی مس، از هدایت الکتریکی بیشتری برخوردار هستند. وظیفه اصلی این نوع از کابل مانند سایر کابلها، انتقال جریان برق میباشد و امروزه کاربردهای گسترده تری پیدا کردهاند.
ساختار کابل برق مفتولی
کابلهای مفتول کابلهایی هستند که ساختار آنها از چند رشته سیم مفتول که به هم تابیده شدهاند ، تشکیل شده و هادی آنها براساس استاندارد می تواند ازگروه 1 و یا گروه 2 باشد که طبق استاندارد ISIRI3084 میباشد. به طور کلی این کابل علاوه بر عایق از یک پوشش میانی (فیلر) نیز تشکیل شده است که به عنوان پر کننده از آن استفاده می شود .
عایق این کابل مانند اغلب کابلهای برق، از پلی وینیل کلراید یا همان پی وی سی است که فاقد رسانایی و دارای خاصیت خود خاموش شوندگی میباشد به همین دلیل مانع عبور جریان برق از خود شده و در صورت بروز آتش غیر قابل اشتعال نخواهد بود اما مانع انتشار و هدایت آتش میشود همچنین از نشت جریان الکتریکی نیز جلوگیری میکند و موجب افزایش ا
یمنی کابل تا حد زیادی میشود . لازم به ذکر است که میزان ضخامت عایق کابل بسته به ولتاژ کابل متغیر است به عبارتی دیگر هر چه ولتاژ بیشتر باشد ، کابل عایق ضخیمتری دارد مگر اینکه از استاندارد لازم برخوردارنباشد .
انواع کابل مفتولی
-
- کابل مفتول آلومینیوم
این کابلها دارای هادی از جنس آلومینیوم هستند و به دلیل اینکه فلز آلومینیوم در مقایسه با مس ارزانتر میباشد کابلهای آلومینیومی نسبت به کابل مسی از قیمت پایینتری برخوردار هستند.
-
- کابل مفتول مسی
هادی این نوع کابل از جنس مس میباشد و به همین علت قیمت آنها گرانتر است اما کیفیت بسیار بالایی دارند. فلز مس برای انتقال جریان الکتریکی، رسانای بسیار مناسبی است.لازم به ذکر است که کابل مفتول مسی در سطح مقطع گوناگون تولید میشود اما کابل مفتول آلومینیوم از سطح مقطع 10 میلیمتر مربع به بازار عرضه میشود.
- کابل برق مفتولی با توجه به ولتاژ
- کابل برق مفتولی دارای ولتاژ نامی 300-500 ولت
- کابل برق مفتولی دارای ولتاژ نامی 450-750 ولت
- کابل برق مفتولی با ولتاژ نامی 0.6-1 کیلو ولت
در خصوص دسته سوم باید گفت که این کابلها کارایی بالایی دارند و بسیاری از افراد آنها را به نام کابل زمینی میشناسند و به عنوان کابل های های فشار قوی استفاده می شوند .
استاندارد کابل برق مفتولی
کابلهای مفتول بسته به محل مصرف و شرایط نصب طبق استانداردهای مختلفی تولید میشود اما هادی تمام این کابلها مطابق استاندارد ISIRI3084 زیر میباشد.
ویژگیهای کابل برق مفتولی
- میزان انعطاف پذیری کم
- دارای قابلیت هدایت جریان برق به طور مطلوب
- مقاومت فیزیکی بسیار بالا
کاربرد کابل برق مفتولی
کابل مفتول برای مقاصد مصرفی در صنعت و یا کابلکشی در داخل ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرد . این نوع کابلها در اماکن خشک ، آبدار یا مرطوب و مکان هایی که بسته است ، کاربرد دارند . همچنین در مورد کابلهای مفتولی لازم است بدانید که استفاده از آنها در زیرزمین به صورت مستقیم و استفاده در بتن فشرده ، مجاز نمی باشد . در مکانهایی که باید از کابل نصب ثابت استفاده کرد ، کابلهای مفتولی عملکرد بسیار مطلوبی از خود نشان میدهند به همین دلیل در زیر مصالح ساختمانی، شبکههای توزیع برق، داخل لوله های زیرگچ و تابلوهای الکتریکی میتوان از آنها استفاده نمود.
مزایای استفاده از کابلهای مفتولی
- عمر مفید بالا
- رسانایی بالا و عملکرد مناسب
- مقاوم در برابر پیچیده شدن و ساییدگی
- سازگار با تمامی شرایط آب و هوایی
تفاوت کابل افشان و مفتول
- اولین تفاوت این دو نوع کابل در انعطاف پذیری آنها است. کابل افشان دارای انعطاف بیشتری نسبت به کابل مفتول است .
- دومین تفاوت مربوط به مقاومت اهمی است که در کابلهای افشان بیشتر از مفتول است .
- کابلهای مفتول در مقایسه با کابلهای افشان از هدایت الکتریکی بالاتری برخوردار است .
- از نظرکاربرد استفاده این دو نوع کابل با هم تفاوت دارد. از کابل افشان به دلیل داشتن قابلیت انعطاف، در ماشین آلات و صنعت ساختمان سازی و از کابل
- مفتول در شبکههای توزیع برق، داخل لولههای زیرگچ و تابلوهای الکتریکی استفاده میشود .
- قیمت کابلهای مفتولی معمولاً در یک متراژ و اندازه مشخص، از کابلهای افشان بیشتر است .
زمانی که قصد خرید کابل برق مفتولی را دارید لازم است که این موارد را در نظر بگیرید :
وزن، نمیتواند معیار مناسبی برای خرید کابل مفتول باشد و همچنین نباید فقط به قیمت کابل توجه کرد، زیرا که برخی از افراد سودجو کابل تقلبی را به اسم کابل اصلی و با قیمت بالا می فروشند. بهترین راهکار برای خرید کابل مفتول، اگر به دنبال کابل اصل و باکیفیت هستید، اعتماد به اعتبار و سابقه تولید کننده و فروشنده سیم و کابل میباشد. هر تولید کنندهای که منطبق با استانداردها تولیدات خود را انجام داده و دارای اعتبار در بازار باشد، میتواند گزینه مناسبی برای خرید کابل مفتول و یا هر کابل دیگر باشد.
آشنایی با حروف اختصاری استاندارد انواع سیم و کابل
حروف اختصاری در صنعت سیم و کابل حتی ممکن است برای با تجربه ترین افراد در این صنعت نیز آزار دهنده و چالش برانگیز باشد. در اینجا قصد داریم شما را با برخی از مهمترین حروف اختصاری در این صنعت آشنا کنیم:
برخی از حروف رایج برای انواع سیم عبارت است از THHN، XHHW، TFNN و… .