play_arrow درباره شیر آتش نشانی
(نمایش توضیحات) (بستن توضیحات)شیر آتش نشانی چیست؟
شیر آتش نشانی وسیله ای است که در داخل یا خارج ساختمان، پارکینگ، منطقه صنعتی، معدن و کنار جاده و قرار می گیرد و به شبکه خدمات شهری یا خصوصی آب متصل است. شیرهای آتش نشانی برای تامین فوری آب مورد نیاز آتش نشانان برای خاموش کردن آتش طراحی شده اند.
به زبان ساده، آنها ستون های یک سیستم آتش نشانی هستند که به لوله های زیرزمینی متصل می شوند و جریان آب را درهنگام حریق فراهم می کنند. سیستم شیر آتش نشانی معمولاً از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر یک عملکرد منحصر به فردی را در کمک به عملیات خاموش کردن آتش انجام می دهند.
آشنایی با این عناصر می تواند منجر به پاسخهای سریع تر و مؤثرتر در مواقع اضطراری شود. این می تواند در زمانی که جان افراد در خطر است بسیار مهم باشد و ارزش سیستم های شیر آتش نشانی را فراتر از رعایت مقررات ایمنی نشان دهد.
اجزای سیستم شیر آتش نشانی
آناتومی قطعات شیر آتش نشانی در یک سیستم شامل اجزای متعددی است که با هم کار می کنند تا آن را برای اطفای حریق موثر کنند.
-
پلان بلوک: طرحی که موقعیت هیدرانت و نمودار کلی لوله کشی سیستم شیر آتش نشانی را نشان می دهد.
-
هیدرانت: هیدرانت یک وسیله فلزی است که در نقاط مختلف نصب شده و به منبع آب قوی متصل است.
-
تامین و ذخیره آب: برای موثر بودن شیر آتش نشانی، تامین و ذخیره آب کافی بسیار مهم است. منابع تامین آب شامل خطوط اصلی آب شهری، مخازن و حتی سد ها می باشد.
-
شلنگ آتش نشانی: شیلنگ آتش نشانی که به هیدرانت متصل است، آب را به سمت آتش هدایت می کند. این دستگاه دارای نازل ها و لوله های انشعاب مختلف برای نرخ های جریان آب متفاوت است.
-
پمپ های تقویت کننده آتش نشانی: مجموعه پمپ های تقویت کننده اطمینان می دهد که آب به تمام مناطق مورد نیاز می رسد.
انواع شیر های آتش نشانی
- شیر فلکه
شیر فلکه برای تنظیم جریان سیال در خطوط لوله ها به کار می رود. زمانی که یک شیر فلکه بتواند جریان را با کمترین فشار و مقاومت عبور دهد، می توان آن را یک شیر مناسب دانست.
- شیر فشار شکن
شیر فشار شکن وسیله ای است که وظیفه محافظت از لوله ها و جلوگیری از ایجاد فشار اضافی را بر عهده دارد. این شیر ها ایمنی را افزایش داده و مانع از وقوع آسیب های جدی می شود.
- شیر دروازه ای
شیر دروازه ای دارای یک دریچه مستطیلی یا دایره ای است که برای کنترل یا مسدود کردن جریان سیال کاربرد دارد.
- شیر هیدرانت
شیر هیدرانت از اصلی ترین نوع شیر های آتش نشانی است که در خیابانها به موجب اطفای حریق نصب می گردد. آبرسانی به این شیر ها نیز به روش زمینی انجام می شود.
شیر هیدرانت در دو نوع ایستاده و زمینی قابل تولید می باشد.
انواع شیر هیدرانت
-
شیر هیدرانت ایستاده با محفظه خشک
شیر های ایستاده با محفظه خشک، در آب و هوای سردتر رایج هستند و محافظت بیشتری در برابر یخ زدگی ایجاد می کنند. این به دلیل ایزوله شدن منبع آب در زیر خط یخبندان است که از یکپارچگی عملیاتی هیدرانت حتی در شرایط آب و هوایی شدید اطمینان حاصل می کند.
-
شیر هیدرانت ایستاده با محفظه تر
شیر های ایستاده با محفظه تر، برای مناطقی که یخ زدگی در آن ها نگران کننده نیست ایده آل هستند. آنها اجازه دسترسی فوری به آب را می دهند اما برای جلوگیری از آلودگی باید دفعات بیشتری تخلیه و سرویس شوند. این هیدرانت های معمولاً در مناطق گرمتر استفاده می شوند که مزایای دسترسی سریع به آب بیشتر از مضرات رکود احتمالی آب است.
-
شیر ایستاده زمینی
این شیر ها کاملا در زیر زمین نصب می شوند که امکان یخ زدگی در آن جا وجود نداشته باشد. شیر ایستاده، دارای شیر قطع و وصل جریان می باشند.
-
شیر سیامی
شیر سیامی، یک سیستم ورودی می باشد که از طریق آن آتش نشانان می توانند شلنگ آتش نشانی را وصل کنند و لوله های ایستاده یا سیستم های آبپاش را با آب پر نمایند.
قوانین نصب شیر آتش نشانی
-
در شرایطی که شدت حریق بالاست، شیر باید در فاصله 75 متری نصب گردد.
-
پارک کردن در فواصل نزدیک به این شیر ممنوع می باشد.
-
شیر های آتش نشانی ایستاده باید دسترسی کاملی به ساختمانها داشته باشند