پمپ کفکش چیست؟
پمپ کفکش یا اصطلاحا پمپ چاهی از نوع پمپهای سانتریفیوژ (گریز از مرکز) مستغرق هستند و اساس کار آنها بدین صورت است که یک موتور الکتریکی، پمپ را به حرکت درآورده و در نتیجه انرژی جنبشی سیال افزایش یافته و سیال پمپاژ میشود. فشار سیال خروجی به میزان چرخش پروانهها بستگی دارد.
انواع پمپ کفکش
پمپ کف کش بر اساس نوع کاربری به دستههای متفاوت تقسیم میشود:
- کف کش های تکفاز و سه فاز
- کفکش های ساده و فلوتردار
با توجه به نوع سیال قابل پمپاژ و شناور بودن پمپ های کف کش جنس بدنه از اهمیت بالایی برخوردار است، مثلا در سیالاتی که خاصیت خورندگی دارند و در مناطقی که آب آن شور است و یا دارای خاصیت اسیدی است پمپ با بدنه استیل و شفت آن از جنس استینلس استیل ساخته می شود.
در حالی که پمپ های کفکش چدنی نسبت به پمپ های کفکش استیل ارزان تر بوده و دارای کاربرد بیشتری نیز هستند مثلا در مناطقی که آب آشامیدنی قابل شرب دارند و همچنین برای سیالاتی که PH بالایی ندارند از پمپ های کف کش با جنس چدن و آلومینیوم استفاده می شود.
همچنین ۲ نوع پروانه در این محصولات استفاده میشود، پروانههای کاملا بسته و پروانههای نیمه باز، که از پروانههای بسته برای آبهای صاف و تمیز استفاده میشود که فشار بالایی وارد میکند. از پروانههای نیمه باز نیز برای انتقال آبهایی که آلوده هستند استفاده میشود.
کاربرد پمپ کفکش
- پمپاژ آب صاف و گل آلود
- پمپ آب خانگی
- پمپ کف کش چاه آب
- فواره ها
- انتقال آب مخازن و استخرها
- تخلیه پساب های فاضلاب
- آبیاری زمین کشاورزی، باغ ها گلخانه ها
- انتقال سیالات مختلف صنایع غذایی و دارویی
- تخلیه پساب های باران
- صنایع کاغذ و چوب
- صنایع چرم سازی