play_arrow درباره چراغ خیابانی/بزرگراه
(نمایش توضیحات) (بستن توضیحات)چراغ های خیابانی و بزرگراه ها
انواع چراغ خیابانی ال ای دی در واقع یک منبع نوری مصنوعی است که از قسمتهای مختلفی نظیر لامپ، بدنه، حباب، پایه و … تشکیل شده است. این چراغها اغلب بر روی پایههای بلند نصب میشوند تا نور ساطع شده از آنها، چشم رانندگان را در طول رانندگی در شب اذیت نکند. این چراغها اصلیترین وسیله برای تأمین نور خیابانها و معابر شهری شناخته میشوند.
چراغ های روشنایی خیابان ها و بزرگراه ها به عنوان یکی از پایه های اساسی امنیت رانندگی و عابرین پیاده در خیابان ها و بزرگرراه ها، از اهمیت ویژهای برخوردار هستند. این چراغ ها، علاوه بر روشنایی خیابانها و بزرگراه ها، وظایف ویژه دیگری را نیز بر عهده دارند. به طورکلی چراغ های روشنایی خیابان بزرگراه شامل دو نوع تکی و دو نوره هستند که از دو نور LED و کلیدی استفاده می کنند.
هریک از این نوع های نور، بسته به نیاز و محیط مورد استفاده، مزایا و معایب خود را دارند. برای مثال، نور LED روشنایی بیشتری دارد و مصرف انرژی کمتری دارد، در حالی که نور کلیدی قابلیت تنظیم شدت روشنایی و رنگ دارد که برای استفاده در محیط های مختلف ایده آل است. لذا برای انتخاب بهترین نوع نور، به نیاز خود و شرایط محیطی که قرار است از آن استفاده شود، توجه کنید.
چراغ های خیابانی با توجه به تجهیزات اپتیکی و لامپ های به کار رفته دارای انواع گوناگونی هستند. امروزه چراغ های قدیمی که رشته ای یا بودند جای خود را به چراغ های ال ای دی داده اند. چراغ های ال ای دی حتی از لامپ های کم مصرف نیز به صرفه تر هستند و جز بهینه ترین چراغ ها با بالا ترین بازدهی، قرار می گیرند.
در ساخت این چراغ ها دیود به کار رفته می شود ولی هر شرکتی با توجه به فرمولاسیون خودش تعداد متفاوتی استفاده می کند و همین امر باعث به وجود آمدن انواع گوناگونی از این چراغ می شود.
کاربرد اولیه این چراغ ها، روشنایی خیابان ها و بزرگراه ها جهت راحتی و امنیت رانندگان و عابرین پیاده است. با نصب چراغ های روشنایی، شبکه خیابانها و بزرگراهها در هر ساعت از شبانهروز بدون مشکل ادامه پیدا میکنند و موجب کمترشدن و بهبود ترافیک می شود. همچنین وجود چراغ های روشنایی در بین راه، به عنوان دیدهبان شبانه، از بهبود ایمنی رانندگان در مقابل خطرهایی مانند خودروهای ناوگان حمل ونقل عمومی، پیادهها و سایر وسایل حمل و نقل کمک میکند.
همچنین چراغهای روشنایی به عنوان یکی از راهکارهای تحریم ترافیک هم در شهر ها مورد استفاده قرار میگیرند. در صورتی که ترافیک در خیابان ها به حدی فزاینده شود که برای عابرین و رانندگان دچار مشکل شود، معمولا با تحریم ترافیک توسط پلیس راهنمایی و رانندگی، چراغ های روشنایی برای جلوگیری از ترافیک تاخیری موثر هستند. اما به طور کلی استفاده از چراغهای روشنایی به عنوان راهکار پایدار برای کاهش ترافیک شناخته نمی شود.
چراغ های روشنایی به عنوان محیطی برای نصب دوربین های مداربسته و مخابراتی استفاده می شوند.
چراغهای روشنایی به عنوان یکی از عوامل ایجاد یک شهر هوشمند محسوب میشوند. از چراغ های روشنایی و نورپردازی های قوی برای دستیابی به شهر هوشمند ایده آل و توسعه هدف های اجتماعی، سیاسی، و اقتصادی بهره برده میشود.
چراغهای روشنایی برای به حداقل رساندن تصادف و کاهش آلودگی بصورت محسوس می توانند به شهر تاثیر بگذارند. در نتیجه، توسعه شهری در دسترس آیندهای پایدار خواهد بود که از تمامی نیازهای جامعه، از جمله رانندگان، عابرین پیاده و مسافران شهری، پشتیبانی خواهد کرد.
منحنی پخش نور
یکی از تفاوتهایی که در میان مدلهای مختلف چراغهای خیابانی وجود دارد، مربوط به منحنی پخش نور آنهاست. از آنجایی که خیابانها نسبت به محل نصب چراغ دارای تقارن خاصی نیستند، بدیهی است که اغلب چراغهای خیابانی نیز دارای پخش نور نامتقارن باشند. منحنی پخش نور چراغها، میتواند جهت تابش نور آنها را به خوبی نمایش دهد.
ین منحنی میتواند شدت نور پخش شده در جهات مختلف را مشخص کند. همه چراغهای خیابانی یا به صورت کلی منابع نوری، قادر به تولید نور نقطهای نیستند و نور آنها بعد از انعکاس، پخش میشود. برای اینکه میزان روشنایی که توسط انواع چراغ خیابانی ال ای دی به سطح خیابان میرسد، مشخص شود، این منحنی اهمیت بسیار زیادی دارد.
اجزای متفاوت چراغ خیابانی
بدنه و اجزای ظاهری
جنس بدنه ی این چراغ ها از آلومینیوم یا فولاد ضد زنگ است. تجهیزات و لوازم نوری چراغ های خیابانی در محفظه ای شیشه ای که جنسی محکم و مقاوم در برابر باران و باد دارد، نگداری می شود. جنش این شیشه باید به گونه ای باشد که نور را گذر دهد و در صورت تغییرات دما و آب و هوا کارایی خود را حفظ کند.
اجزای اپتیکی
منبع اپتیکی چراغ های روشنایی خیابان ها توسط منبع نوری اپتیکی تامین می شود. منابع اپتیکی در هر یک از انواع این چراغ ها متفاوت است. در اغلب موارد در ساخت این چراغها از تجهیزاتی مانند ال ای دی، اس ام دی، سی او بی، لامپ رشتهای، لامپهای گازی و … استفاده میشود که هرکدام دارای مزایا و معایب مخصوص خود هستند.
اجزای الکتریکی
روشن شدن وکار کردن بخش اپتیکی چراغ های خیابانی وابسته به بخش الکتریکی آن است. خازن، مدار و ... از اجزای الکتریکی هستند که به راه اندازی چراغ کمک می کنند. مهمترین قسمت اجزای الکتریکی هیت سینک با وظیفه ی خنک کردن می باشد.
چراغ ها در اثر کار مداوم حرارتشان بالا می رود و برای جلوگیری از اختلال در عمکردشان نیاز به یک خنک کننده دارند.
مزایا
- افزایش امنیت رانندگان در شرایط نور کافی
- طول عمر بالا
- کاهش تصادفات رانندگی در شب و بخصوص در جاده های موتور
- هدایت ترافیک و بهبود تردد خودروها
- افزایش تفکیک خودروها و ارتباط بهتر با شبکه راه ها
- تسهیل رانندگی در شرایط بارندگی و هوای بد
- افزایش کارایی و بهره وری نورپردازی شهری و صنعتی
کاربرد ها
کاربرد های زیادی برای چراغ های خیابانی می توان ذکر کرد. اصلی ترین کاربرد این چراغ ها روشنایی خیابان ها و پیاده رو ها می باشد. روشنایی بزرگراه ها، جاده ها و معابر بین شهری از دیگر کاربرد های آنها است.
چراغهای خیابانی جایگاه ویژهای در طراحی و زیباسازی شهرها دارند و برای روشن کردن معابر بسیار پرکاربرد هستند.