شرکت صنایع روشنایی نیک نور از سال ۱۳۷۵ فعالیت خود را در زمینه تولید پایه و برج های روشنایی آغاز کرد.
در حال های حاضر تولید سازه های روشنایی، انواع دکل (دکل دوربین-دکل پرچم –دکل صاعقه گیر و…) ، پل عابرپیاده، بیلبوردهای تبلیغاتی، هندریل پل های روگذر و… از فعالیت های این شرکت است.
همچنین محصولات نیک نور در لیست تامین کنندگان مورد تایید(A.V.L) اداره جات معتبری همچون وزارت نفت (هر سه حوزه نفت،گاز،پتروشیمی)، شرکت توزیع برق و… می باشد.
تمامی دکل های روشنایی دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشد.
محصولات شرکت صنایع روشنایی نیک نور
- طراحی، ساخت و تولید انواع پایه روشنایی در مدل های لوله ای و چند وجهی
- طراحی، ساخت و تولید انواع برج روشنایی متحرک ، ثابت و استادیومی
- طراحی، ساخت و تولید انواع دکل دوربین در مدلها و ارتفاعات مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع پایه و دکل پرچم در مدلها و ارتفاعات مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع دکل خودایستاء و مهاری در مدلها و ارتفاعات مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع پایه بیلبورد و استرابورد در مدلها و ارتفاعات مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع گاردریل پل های روگذر در ابعاد و مدلهای مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع سازه دروازه ای و دکل VMS در ابعاد و مدلهای مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع برج روشنایی متحرک ، ثابت و استادیومی
- طراحی، ساخت و تولید انواع چراغ خیابانی ، پرژکتور ، چراغ LED در توانهای مختلف مصرفی
- طراحی، ساخت و تولید انواع پل عابر پیاده در طرح و ابعاد مختلف
- طراحی، ساخت و تولید انواع فونداسیون پیش ساخته بتنی
- تهیه و تحویل انواع تجهیزات الکتریکال و روشنایی ضد انفجار از برترین سازندگان دنیا
برج های نوری (دکل های روشنایی ) امروزه یکی از کاربردی ترین سازه های فلزی مرتفع با ظاهری چند ضلعی، مشتمل بر تعدادی پرژکتور (که می توانند توان های مختلفی داشته باشند) هستند که برای تامین روشنایی و نورپردازی محیط های وسیع مانند پارکها، تفرجگاهها، میادین، خیابانها، پلها، فرودگاهها، استادیومهای ورزشی، محوطه بیمارستانها و کارخانهها و... به منظور روشنایی فضای اطراف خود در هنگام شب از ارتفاع بالا استفاده می شوند.
برج نوری یا دکل روشنایی برای روشن نمودن مکان و محوطه های ناهموار و غیر قابل دسترس که شرایط آب و هوایی نا مطلوبی دارند هم به کار می رود.
رکن برج نوری، داشتن پروژکتورهایی با توان نوری بالا است که بدون ایجاد سایه قادر به روشن کردن یک منطقه وسیع باشد. انواع دکل های روشنایی می توانند حداکثر ۳۶ پروژکتور داشته باشند که باعث میشود مقدار بسیار بالایی نور تولید کنند.
انواع برج نوری:
- برج نور ثابت
- برج نور استادیومی
- برج نور متحرک
برج نوری متحرک:
در برج روشنایی متحرک، فریم پرژکتورها قابلیت حرکت در امتداد محور عمودی سازه را دارد که این کار با کمک وینچ و هندل در مدل دستی و یا گیربکس و الکتروموتور تابلو برق کنترلی مخصوص آن در مدل برقی انجام می شود.
بدین ترتیب فریم پرژکتورها به نزدیکی سطح زمین هدایت شده و عملیات تعویض لامپ ، تعمیرات و یا سرویس های دوره ای بر روی آنها انجام می شود. این روش در کنار کاهش چشمگیر هزینه ها باعث افزایش سرعت و ایمنی بیشتر نیروی انسانی مربوطه می گردد. این محصول از ارتفاع ۶ الی ۴۰ متر ساخته می شود.
موارد کاربرد برج نور متحرک:
- پارک ها و مکانهای تفریحی
- باراندازها ، بنادر و فرودگاه ها
- میادین بزرگ شهری
- سایت های نفت و گاز و پتروشیمی
- پارکینگ های روباز
انواع برج نور متحرک:
برج روشنایی متحرک در دو نوع برقی و دستی ساخته میشود.
مدل دستی (manual): بیشتر برای برج های نور با ارتفاع پایین (معمولا” تا ۱۵ متر) و تعداد پرژکتور کم کاربرد دارد. در این مدل فریم پرژکتورها به کمک نیروی انسانی و با استفاده از وینچ و هندل جا به جا میشود.
مدل برقی (motorized): بیشتر برای برج های نور با ارتفاع بالای ۱۵ متر و با تعداد پرکتورهای زیاد کاربرد دارد. همانطور که از اسم آن پیداست به راحتی توسط نیروی الکتریکی و تنها با فشار یک کلید فریم پرژکتورها به طرف بالا و پایین جا به جا میشود.
برج نور ثابت:
برای تامین روشنایی محوطه های بسیار بزرگ از یک سازه فلزی با ارتفاع زیاد تحت عنوان برج نور استفاده میکنند. این سازه از یک بدنه ی فلزی به همراه تعدادی پرژکتور ساخته میشود که این پرژکتور ها متناسب با میزان روشنایی مورد نیاز منطقه، در انواع توانها ساخته میشود. همانطور که از نام این محصول پیداست در برج نور ثابت پرژکتورها بر خلاف برج نور متحرک قابلیت حرکت ندارند و به سبد بالای برج متصل میباشند.بنابراین عملیات تعمیر و نگهداری پرژکتور ها و لامپ ها می بایست در ارتفاع صورت پذیرد.
موارد کاربرد برج نور ثابت:
- پارکینگ های روباز
- کارخانه ها
- پارک ها و مکانهای تفریحی
- باراندازها ، بنادر و فرودگاهها
- میادین بزرگ شهری
- سایتهای نفت و گاز و پتروشیمی
انواع برج نور ثابت:
برج روشنایی ثابت در دو نوع نردبان دار و بدون نردبان ساخته میشود.
مدل نردبان دار :در این مدل روی برج نردبان مخصوص که مجهز به حفاظ (محافظ جان) می باشد تعبیه میگردد که اپراتور می تواند با استفاده از آن بالای برج رفته و روی سبد آن مستقر شود و عملیات تعمیر و نگهداری را انجام دهد.
مدل بدون نردبان : در این مدل اپراتور به وسیله یک بالابر ویا جرثقیل عملیات تعمیر و نگهداری را انجام میدهد.
شایان ذکر است بنا به مصالح امنیتی معمولا” برج هایی که ارتفاع آنها از ۲۵ متر بیشتر می شود به صورت سبد ثابت ساخته نمیشوند و از برج سبد متحرک استفاده می شود.
پوشش برج نور ثابت:
گالوانیزه گرم ، رنگ اپوکسی و رنگ آلکیدی ، نام سه روش برای پوشش برج روشنایی ثابت میباشد که به منظور جلوگیری از خورندگی (corrosion) و زنگ زدگی انجام میشود. اما اینکه کدام یک از این سه روش را برای پوشش سازه انتخاب کنیم می بایست پارامتر های مختلفی مانند: میزان رطوبت محیط ، بودجه مالی ، تم معماری محیط و… را بررسی کنیم. اگر بخواهیم دو پوشش گالوانیزه گرم و رنگ صنعتی را از نظر طول عمر باهم مقایسه کنیم. باید گفت که پوشش گالوانیزه گرم به طور میانگین بین 30 تا 35 سال و پوشش رنگ صنعتی بین 8 تا 10 سال عمر میکند.
برج نور استادیوم:
این سازه را بعد از ارتفاع و فیزیک پایه ، محاسبات روشنایی ، توان و تعداد پرژکتور مورد نیاز ورزشگاه با توجه به شاخص های زیر طراحی می گردد:
- نوع کاربری استادیوم
- شرایط جوی منطقه
- وسعت محوطه ورزشگاه
- تعداد تماشاگران
- استاندارد های اعلام شده توسط سازمان لیگ ، AFC یا FIFA
- محاسبات نوری با استفاده از نرم افزار های پیشرفته مانند Calculux و Dialux
موارد کاربرد برج نور استادیومی:
- کارخانه ها
- ورزشگاه ها
- استادیوم ها
- پالایشگاه ها
- زمین های ورزشی
- اسکله های بارگیری در بنادر
انواع برج نور استادیومی:
همانطور که در ابتدای مطلب گفته شد برج نور استادیومی در دو نوع سبد متحرک و سبد ثابت تولید میشود. در نوع متحرک ، سبد برج ، به کمک وینچ و هندل در مدل دستی و یا گیربکس و الکتروموتور تابلو برق کنترلی مخصوص در مدل برقی ، در راستای محور عمودی میتواند جا به جا شود و تمام عملیات تعمیر و نگهداری در نزدیکی سطح زمین انجام می شود. البته که برای برج های بالای ۱۲ متر به دلیل سنگین بودن سبد ، فقط از مدل برقی استفاده می شود.
برج نور استادیومی سبد ثابت نیز همانطور که از نامش پیداست ، سبد برج کاملا ثابت و غیرقابل جا به جایی است. بنابراین تمام عملیات مربوط به نگهداری و تعمیر دکل روشنایی در همان ارتفاع انجام می شود که این کار به کمک نردبان مخصوص متصل به پایه ویا یک جرثقیل صورت می گیرد.
پوشش برج نور استادیومی:
اگر بخواهیم به طور خودمانی تعریفی از پوشش برج نور استادیومی داشته باشیم میتوان گفت : پوشش برج در واقع لباس سازه می باشد که به جهت جلوگیری از زنگ زدن ، خورندگی ، زیبایی و هرگونه از بین رفتن سازه انجام می شود.
پوشش این محصول مانند پایه های دیگر به دو روش گالوانیزه گرم و رنگ صنعتی قابل انجام است که معمولا نوع انتخابی پوشش را با توجه به پارامترهایی مانند: تم معماری محیط ، میزان رطوبت ، هزینه و … انتخاب میکنند. اما به طور کلی مزیت پوشش گالوانیزه گرم ، طول عمر بیشتر آن و مزیت پوشش رنگ صنعتی ، زیبایی دو چندان آن می باشد.